Behandlinger

I akupunkturklinikken benytter jeg mig af Traditionel Kinesisk Medicin – TCM. Det er en proces og lægekunst, som har været i konstant udvikling i mange tusinde år og som navnet antyder, stammer fra Kina. Traditionel Kinesisk Medicin er baseret på kinesisk fysiologi, diagnostisering og sygdomsopfattelse. Den har fokus på at forebygge sygdom og genoprette balancen i kroppens livsenergi kaldet Qi og dermed afhjælpe problemet. Til dette formål kan jeg anvende, enkeltvist eller i kombination og selvfølgelig først efter samråd med dig og din accept, redskaber såsom: akupunktur, cupping, detox-cupping massage, massage, kostvejledning og sørger for, at du føler velbehag under hele behandlingen. Jeg ønsker, at du mærker hurtige resultater men hvis ubalancen i din krop har stået på i længere tid, kræver det ofte flere behandlinger.

Hvordan behandles med akupunktur?

Ordet “akupunktur” betyder nålebehandling. Ved akupunkturbehandling anvendes ultra-tynde sterile engangsnåle som sættes i udvalgte punkter på kroppens meridianer. Nåle er så små at du mærker stor set ikke, at de bliver sat i punkterne. Nogle gange kan du dog opleve kortvarigt “minisekund” og hurtig forbigående strømfornemmelse i punktet kaldet De Qi, den er meget gavnlig og det sker når punktet bliver ramt helt præcis.

Det er hele mennesket som behandles ved akupunkturbehandling og ikke blot det enkelte symptom. Akupunkturbehandling hjælper kroppen til at helbrede sig selv både fysiologisk og mentalt, så både din krop og psyke bliver påvirket i en positiv retning. Mange der har prøvet andre behandlingsformer uden succes oplever, at akupunktur virker for dem. Mange undersøgelser viser, at akupunktur er en af de sikreste behandlingsformer. En solid anatomi og fysiologi kendskab er en af afgørende kundskaber i forbindelse med korrekt nåle-placering i punkterne på kroppen.

Hvad er akupunktur

WHO anbefaler akupunktur

Dansk Sygeplejeråd

WHO – Verdens sundhedsorganisation, har i løbet af 1993 og 1996 udgivet flere dokumenter om akupunktur. Her kan du læse artiklen udgivet af Dansk Sygeplejeråd.

Videnskabelig undersøgelser beviser, at akupunkturpunkter rent faktisk eksisterer, for huden har en anden elektrisk modstand der, hvor punkterne befinder sig på kroppen og i øret.

Bivirkninger ved akupunkturbehandling

Bivirkninger opleves meget sjældent. Der kan dog forekomme forbigående svimmelhed, let rødme omkring akupunkturnålen som er sat i punktet, eller et lille blåt mærke når nålen er fjernet igen. Hvis der opstår utilpashed fjernes nålen straks. Træthed aftager når man har hvilket sig. Alle nævnte bivirkninger har det med at gå hurtigt over. 

Hvordan behandles med cupping?

Akupunkturpunkter kan også påvirkes ved brug af sugekopper – cupping eller detox-cupping massage. Disse metoder kan anvendes i forbindelse med akupunkturbehandling, men kan også stå som selvstændig behandling.

Cupping er en behandling der sker ved hjælp af undertryk. Jeg anvender glaskopper, hvor der kan skabes undertryk uden brug af ild. Metoden anvendes ved lokale smerter, kredsløbsproblemer og andre ubalancer.

Behandling med Detox-cupping massage en meget behagelig form for massage med en glaskop med undertryk der er med til at rense kroppen i dybden, løsner spændinger og forbedrer kredsløb.

Detox-cupping

Hvordan behandles med Gua Sha?

Det er en form for massage, hvor behandleren anvender et spatellignende redskab med runde kanter. På den måde behandles blære-meridianen på ryggen, hvor der skrabes på huden, smurt først med olie, hvilket føles rigtig dejligt. En effektiv Gua Sha behandling vil efterlade røde striber, som kan vare timer eller dage om at forsvinde. Striberne kan på ingen måde mærkes og er kun en visuel bivirkning som fortager sig igen. Jeg anvender kun økologiske naturlige velduftende olier, som i sig selv er et positivt supplement til behandlingen.

Gua Sha forbedrer cirkulationen og afhjælper muskelspændinger i området. Kroppen får også nemmere ved at rense ud af affaldsstoffer.

Hvad er akupunktur

Behandlinger

Akupunktur – TCM kropsakupunktur, herunder IFT – Instant Feedback Acupuncture

Øreakupunktur – Smertebehandling af både akutte og kroniske smerter, Battlefield Acupuncture, NADA, sultregulering m.m.

Cupping

Detox-cupping massage

Gua Sha

Nakkemassage – god mod spændinger og smerter i nakken. Kan samtidig behandle hovedpine.

 

Tai-Li Akupunkturklinik

Spørgsmål og svar

Her har jeg samlet ofte stillede spørgsmål og svar. Har du et spørgsmål der ikke er listet her, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Hvilke lidelser kan behandles med akupunktur?

Akupunktur er en anerkendt behandlingsform der er benyttes til at behandle mange forskellige former for lidelser. Mine specialer er akutte og kroniske smerter, corona senfølger, graviditetskvalme, allergi og høfeber, samt eksamensskræk. Jeg behandler dog også andre lidelser. Se listen ovenfor.

Gør akupunktur ondt?

Nej. Akupunktur er en meget blid behandlingsform og gør ikke ondt. Heller ikke hvis man er bange for nåle. Mit fokus er at behandlingen skal føles som wellness og være behagelig fra start til slut.

Hvad koster akupunktur?

Priserne for akupunktur finder du under min prisliste. Der ydes desuden tilskud til akupunkturbehandling i Sygesikringen “danmark”, mange andre sygesikringer og forsikringer.

Er der bivirkninger ved akupunktur?

De fleste oplever ingen bivirkninger ved akupunktur og jeg yder behandlingen som var den en wellness-oplevelse. Nogle af de reaktioner der kan forekomme er træthed, svimmelhed, svedeture, hovedpine, lugtende urin fra kroppens udrensning eller små røde/blå mærker fra nålene.

Hvor hurtigt virker akupunktur?

Afhængigt af lidelsen der behandles kan akupunktur virke allerede efter første behandling. Ved nogle tilfælde kræver det flere behandlinger, før virkningen er tilstrækkelig.

Hvad er gua sha massage?

Gua Sha er en massageform der behjælper blodtilstrømningen i overfladen af vævet i det behandlede område. Jeg tilbyder denne massage som tillæg til akupunkturbehandling.

Hvilke olier benyttes der til massage?

Alle massageolier og æteriske olier, som jeg bruger, er økologiske.

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform der stammer fra Kina. Formålet med behandlingen er at skabe balance mellem Yin og Yang, samt øge livsenergien (kaldet Qi), så den kan cirkulere frit i kroppen. Ubalance i disse er netop med til at skabe sygdom og smerter.

Ved akupunkturbehandlingen indføres sterile og tynde éngangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på kroppen. Disse punkter har via energibanerne forbindelse til hele kroppen, dens organer og funktioner. Herved stimuleres kroppens egen evne til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere bedre, samt hele sig selv.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Antallet er behandlinger der er nødvendige varierer. Nogle kan nøjes med en enkelt behandling og andre har brug for flere behandlinger for at opnå den ønskede effekt. Ved behandlingens opstart, vil jeg vurdere om du potentielt har behov for flere behandlinger. 

Hvad er akupressur?

Akupressur er en form for akupunktur uden brug af nåle. Behandlingen udøves gennem tryk, strøg og greb til at massere kroppens akupunkturpunkter.

Hvad er cupping?

Cupping er en behandling, hvor smerter og kredsløbsproblemer lindres ved hjælp af undertryk. Behandlingen benyttes oftest i kombination med akupunkturbehandling.

Hvad koster kostvejledning?

Kostvejledning er gratis i forbindelse med en eller flere af de nævnte behandlinger.